Επικοινωνηστε μαζι μας στο http://www.tokoukesi@hotmail.com
Γίνε συγγραφέας και εσύ στο Blog του χωριού μας!! Όσο πιο πολλοί, τόσο το καλύτερο!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ!

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ!


ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ...
Άλλοι το λένε πολυγαμία, άλλοι απιστία, άλλοι μοιχεία και άλλοι κέρατο! Πρέπει να παραδεχτείς πως όταν έχεις μια μακροχρόνια σχέση, την ταλάντευση ανάμεσα στα "πρέπει" της κοινωνίας και τα πρωτόγονα ένστικτα σου δεν τη γλιτώνεις!!! Ίδιο είναι άλλωστε το χιλιοζεσταμένο φαγητό με το φρέσκο?? Μην τρελλαθούμε δηλαδή!! Στον πρώτο χρόνο απαρνείσαι τον όποιο πειρασμό, στον δεύτερο προβληματίζεσαι αν πρέπει να ενδώσεις, στον τρίτο χρόνο υποκύπτεις και στον τέταρτο πια τον κυνηγάς! Το κέρατο είναι της μόδας! Όπως άλλωστε έλεγε και ένας συνάδελφός μου "...και οι παντρεμένοι -νες, έχουν πουλί". Έχετε σκεφτεί ποτέ τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε τον άλλο αποκλειστικά δικό μας?? Γιατί πονά τόσο πολύ το κέρατο? Μήπως είναι απλά το αποτέλεσμα της γαλουχίας με ιδανικά, αξίες και πιστεύω που ορίζει η κοινωνία και η θρησκεία στην οποία μεγάλωσαμε? Αν ζούσαμε για παράδειγμα στη ζούγκλα με τον Ταρζάν ή στον πλανήτη Ξοτθλ 33 με τα Κθούλου οι αξίες θα ήταν οι ίδιες? Στον Αλφα του Κενταυρου[απ'οπου καταγομαι]ο ορος-κερατο απιστια κλπ.δεν υπαρχει για λογους ακατανοητους στον κοσμο σας!Μετα απο ερευνα στα μερη σας,βρηκα μερικα ενδιαφεροντα στοιχεια και τα αναρτω!...Απολαυστε η........
To κέρατο πάει σύννεφο. Και βροχή δεν βλέπουμε.
Μέρες και νύχτες ανομβρίας. Στον ουρανό συννέφιασε και στα μυαλά μας. Βρέχει ανομολόγητους έρωτες. Προσωπικές σχέσεις, κοινωνικές επαφές και πολιτική, έχουν γίνει Σόδομα και Γόμορα.
"Βουλγάρες, Αλβανίδες, Ρωσίδες και Ρωμιοί, κρεβάτια ξεσαλώνουν με πάθος και ορμή», όπως θα παράφραζε σήμερα τους στοίχους του Θούριου, ο Ρήγας Φεραίος, ο οραματιστής.Αλλα και παιδαροι αθλητικοι γυρω-γυρω[σαν εμενα ας πουμε] μπολικοι!
Πως να....αντισταθεις στην τοση ομορφια,που λεει κι ο ποιητης? [η φυση ξερει!εμεις?]
Του έβαλε τα κέρατα. Αμ' το άλλο. Σ' αυτόν του βγήκε βούκινο!Τι το χειρότερο για ένα απατημένο σύζυγο, ο συνδυασμός αυτών των δύο. Το κέρατο και το βούκινο. Κι όμως αυτή η ιστορία με το κεράτωμα και τα βούκινα, είναι τόσο παλιά, όσο κι η ανθρώπινη κοινωνία!
Η έκφραση «κεράτωμα» εμφανίζεται τον 4ο π.Χ. αιώνα στις κωμωδίες του Μένανδρου, που οικτίρει το άγος του απατημένου συζύγου, που έχει περιβληθεί με κέρατα. Τον 2ον μ.Χ. ο Αρτεμίδωρος ο Παραδοξογράφος αναφέρει, για τα «κέρατα ποιείν τινί».Τι ήταν λοιπόν αυτό το κέρατο, που έγινε διάσημο κι είναι το σκήπτρο της απιστίας, για περισσότερο από 3.000 χρόνια; Το παλιό καλό καιρό δεν υπήρχαν στην αρχαία Αθήνα και πέρα απ' αυτήν, ξενοδοχεία της «αρπαχτής», αυτά που σήμερα συμβολίζονται με τα: ΧΧΧ.
Τα παράνομα ζευγάρια δεν εύρισκαν εύκολα την ησυχία τους για ν' απολαύσουν τη σαγήνη και το πάθος των ερωτικών τους πράξεων. Ήταν πολύ επικίνδυνο να το κάνουν στο σπίτι της παντρεμένης κυρίας, γιατί συνήθως τέτοιες παράτολμες πράξεις, κατέληγαν σε φόνο ή στα δικαστήρια. Έτσι ήταν κοινό μυστικό, τα παράνομα ζευγαράκια, να την βρίσκουνε, στις στάνες, που ήταν στα βουνά, απομακρυσμένες από τα μάτια των πολλών και από τους κουτσομπόληδες.
Φυσικά, όλα εξελίσσονταν εν γνώσει του τσομπάνη. Όμως τίποτε δεν γίνονταν με το αζημίωτο. Ο εραστής, πλήρωνε την ώρα που ήταν με τη δικιά του στο αχυρώνα, όσο κόστιζε η αξία ενός τράγου. Και μ' αυτήν τη συναλλαγή, όλα γίνονταν μουλωχτά και παστρικά! Έλα όμως που μερικοί βοσκοί το παρακάνανε στους εκβιασμούς. Ανέβαζαν λοιπόν κάθε τόσο την τιμή του τράγου. Μερικοί εραστές αγανακτούσαν με την κοροϊδία της υπερτιμολόγησης κι έτσι δεν πλήρωναν. Τότε έξαλλος ο τσομπάνης, φρόντιζε να πάρει εκδίκηση. Έσφαζε τον τράγο και φυσικά έστελνε στον απατημένο σύζυγο, σουβενίρ. τα κέρατα, που του φόρεσε η κυρία του.
Οι περισσότεροι κύριοι φρόντιζαν να τα κρύβουν, ώστε να μην διαδοθεί το νέο. Έπρεπε να μείνει μόνο για κειμήλιο του σπιτιού. Μερικοί όμως πείσμωναν, δεν άντεχαν τον εξευτελισμό κι άρχιζαν την παρακολούθηση, για να μάθουν ποιος ήταν αυτός ο περιβόητος εραστής της-του, μοιχαλίδα συζύγου.!!![σημερα βαζουν ντετεκτιβ τρομαρα μας!...ουστ!]
Κι από τα κερατώματα ας περάσουμε στο βούκινο. Μερικοί λοιπόν εραστές, όταν άνοιγε ο καιρός και ηρεμούσε η θάλασσα, έβρισκαν πιο σαγηνευτική την ιδέα να τη βρούνε αραχτοί στην αμμουδιά, στα κοντινά νησιά και στα ερημικά παράλια. Πλήρωναν λοιπόν τον καραβοκύρη γι' αυτή την εξυπηρέτηση να τους πάει εκεί, όσα χρήματα χωρούσαν σ' ένα βούκινο (το γνωστό οστρακοειδές, που μοιάζει σαν χωνί). Όμως, ο πονηρός ναυτικός, στην επιστροφή δυσανασχετούσε κι έλεγε διάφορες δικαιολογίες, για να δείξει ότι αυτή η εξυπηρέτηση που έκανε, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Έτσι ζητούσε περισσότερα χρήματα για την περατσάδα. Αν ήταν κακοπληρωτές οι εραστές, έστελνε στον απατημένο σύζυγο το βούκινο.Όποιος σύζυγος συμπλήρωνε δίπλα στο κέρατο κι ένα βούκινο, ήταν τζακ ποτ. Βασιλιάς!
Έτσι πέρασαν τα χρόνια, οι κοινωνίες εξελίχθηκαν, αλλά τα ήθη έμειναν ίδια, στο κέρατο και στο βούκινο.
Εσεις γνωστοι μου-αγνωστοι συμπληρωστε τα υπολοιπα!
Για παρε...θεση!!!!χεχεχε!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΚΕΡΑΤΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ........ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ........ΚΟΥΚΕΣΙΩΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Γ@ΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ Γ@ΜΩ,ΒΟΥΚΙΝΟ ΕΓΙΝΑ!!!
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΖΕΙ ΠΟΛΥ.
ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ. ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΩΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ Η ΕΥΑ ΑΦΕΙΣΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΧΩΣΕ ΑΛΛΟ ΦΙΔΙ!!!
ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΑΜΑΡΤΗΜΑ.ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΚΤΟΥΜΕ.
ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΣΚΙΜΩΟΙ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥΣ.
ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΠΟΝΑΓΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΛΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΩΔΥΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΠΑΘΟΝΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ-Α.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ Μ.ΜΙΧΕΛΗ

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΕΡΤΑΣ ΕΚΕΙ ΚΕΡΑΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ΄΄
ΠΟΙΟΣ ΚΟΥΚΕΣΙΩΤΗΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΤΑΣ΄΄΄
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΩΡΙΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩ Η ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΩ΄΄
ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ΄΄

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΡΑΤΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΥΚΕΣΙΩΤΗΣ.ΜΑΛΟΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΕΡΑΤΟΣΙΑ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ.....ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ,,,,, ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΣ ΘΑ ΣΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ,,,,ΚΑΙ ΜΤΑ ΤΗΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;;;;;;;