Επικοινωνηστε μαζι μας στο http://www.tokoukesi@hotmail.com
Γίνε συγγραφέας και εσύ στο Blog του χωριού μας!! Όσο πιο πολλοί, τόσο το καλύτερο!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ!

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Πρώτο τραπέζι κρίση


Δεν έχει μόνο κακά η κρίση. Θα φέρει και καλά. Θα μάθουμε να δουλεύουμε, να εκτιμούμε όσα κερδίζουμε, κυρίως θα καταργήσει μια τάξη. Εκείνη που ξεπήδησε ξαφνικά από το πουθενά, διεκδικώντας τη θέση της από τα πρώτα τραπέζια πίστας των νυχτερινών κέντρων.


Ποιοι ήταν αλήθεια όλοι αυτοί; Τους βαφτίσαμε «τυρέμπορους». Για πλάκα. Αφηναν στους παρκαδόρους τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους, έριχναν σφαλιάρα στους μετρ, άπλωναν τις κορμάρες τους στα πρώτα τραπέζια και η καταξίωση ερχόταν όταν ο οσφυοκάμπτης τραγουδιστής άρχιζε τις χαιρετούρες. «Ποιος πούστης είναι αυτός που χαιρέτησε η φίρμα;». Ανέβαινε στην εκτίμηση των πληβείων. Με τα ξέκωλα δίπλα του, έριχνε συνεχώς λουλούδια, επιτρέποντας και στο ξέκωλο να ρίξει. «Πέτα μωρή να δούνε τι πηδάω». Σηκωνόταν το ξέκωλο και άρχιζε τις ρίψεις. Τουλάχιστον 10 τραγουδιστές έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ από ρίψεις ξέκωλου.

Φυσικά, αυτή η τάξη δημιούργησε σχολές τραγουδιστών. Κάτι ανύπαρκτοι, ατάλαντοι, άφωνοι με ξυρισμένο στέρνο και τουρλωτό κωλαράκι, κάτι ξώβυζες με το λαρύγγι στη μασχάλη που τραγουδούσαν μασχαλοτράγουδα και έσκυβαν στα πρώτα τραπέζια δείχνοντας τη διαδρομή «πάνω – κάτω και το αιδοίο στο πιάτο».

Αυτοί, μόλις εκλείψει η τάξη των πούρων, έχουν πάει σπίτι τους να τραγουδούν στο μπάνιο. Ελπίζω όχι στις ώρες κοινής ησυχίας, γιατί τώρα πέφτει και πρόστιμο. Ετσι ίσως εκλείψει το εμετοτράγουδο, σταματήσουν και τα Ατάλεντ Σόου, τα οποία, στην ουσία, αυτή την τάξη κολακεύουν. Τέρμα τα πούρα με το μέτρο, η επίδειξη πλούτου, σκατά πλούτου, οι μισοί απ’ αυτούς μπήκαν φυλακή για χρέη.

Αντε λοιπόν, να εξαφανίζονται σιγά – σιγά, γιατί, δυστυχώς, έγιναν παράδειγμα προς μίμηση. Και η τάξη και οι καλλιτέχνες. Να επιστρέψουμε σε κανονικούς ανθρώπους, κανονικά μαγαζιά, κανονικούς τραγουδιστές. Απλώς για να γίνουν κανονικοί, πρέπει να βαρέσουν κανόνια.
COPY ΑΠΟ: http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=18783

2 σχόλια:

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ είπε...

koita poios milaei....bre oust mwrh xefonimeni......

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ είπε...

koita poios milaei....bre oust mwrh xefonimeni......