Επικοινωνηστε μαζι μας στο http://www.tokoukesi@hotmail.com
Γίνε συγγραφέας και εσύ στο Blog του χωριού μας!! Όσο πιο πολλοί, τόσο το καλύτερο!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ!

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Απειλεί με πρόωρες εκλογές ο Γιώργος....


πό την ξεκάθαρη απειλή του Γιώργου Παπανδρέου, για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, χαρακτηρίστηκε η διακαναλική συνέντευξη, που παραχώρησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε «προσκλητήριο ευθύνης» προς τους Έλληνες πολίτες χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ανεύθυνη οποιαδήποτε στάση δεν θα συμφωνούσε με την υπερψήφιση των υποψηφίων που υποστηρίζει το κόμμα του, στις επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την πρώτη στιγμή, ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση έθεσε αμέσως την απειλή δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που το κυβερνών κόμμα δεν πάει καλά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, τότε ναι θα προσφύγει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Όπως είπε, εάν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό και δεν μπορεί η Κυβέρνηση να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει, τότε η προσφυγή σε πρόωρες κάλπες είναι μονόδρομος.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου σε καμία περίπτωση δεν έθεσε τον πήχη για τον αριθμό των δημάρχων και των περιφερειαρχών, που θα θεωρήσει επιτυχία για το κυβερνών κόμμα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε ξεκάθαρα πόσο υπεύθυνο είναι αυτό που κάνει να απειλεί δηλαδή και να θέτει διλήμματα για πρόωρες εκλογές, απόφυγε να δώσει σαφή απάντηση.

Εξοργισμένοι οι πολίτες

Αυτό που προκάλεσε πάντως την οργή των Ελλήνων πολιτών που παρακολούθησαν τη συνέντευξη Παπανδρέου είναι ουσιαστικά που ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι ήταν άδικο να πληγούν οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και ήταν άδικο να κόψουν μισθούς και συντάξεις, αλλά δεν είχαν την πολυτέλεια του χρόνου για να βρουν καλύτερες λύσεις.

Για πολλοστή φορά ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε για την πραγματική εικόνα που παρουσιάζει ο Έλληνας πολίτης που με τα νέα μέτρα που έπονται μπορεί ο μισθός του ή η σύνταξή του να μην κοπεί, αλλά οι αυξήσεις στον ΦΠΑ, οι αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς, η σκανδαλώδης ακρίβεια και πολλά άλλα, τον χτυπούν οικονομικά.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση, επανειλημμένα ότι υπηρετεί κύκλους που θέλουν αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό, λέγοντας ότι με την ψήφο στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, οι εκλογές θα δώσουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.

Κλείνοντας ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να αξιολογηθεί το «έργο» της παρούσας κυβέρνησης με αυτό της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι εργάζεται για τη διαφάνεια, την πάταξη της διαφθοράς και ζητώντας να «μη λυγίσουμε στα μισά του δύσκολου δρόμου, που φτάσαμε δύσκολα», ισχυριζόμενος ότι πρέπει η ψήφος να δώσει μήνυμα συνέχειας των αλλαγών, για να βγει η χώρα το γρηγορότερο από την επιτήρηση.

Πανικόβλητος ο Πρωθυπουργός

Σε «πανικό» του Πρωθυπουργού αποδίδει η ΝΔ τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου και τον κατηγορεί ότι «προσπαθεί να θέσει εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό για να αποφύγει την ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, σύμφωνα με την οποία «πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός, βέβαιος για την ήττα του, απειλεί το λαό και εκβιάζει».

Ο Πρωθυπουργός απειλεί και εκβιάζει τον ελληνικό λαό, αλλά στις εκλογές ο λαός στέλνει μηνύματα και δεν εκβιάζεται, δήλωσε ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ηγεσία της ΝΔ, σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους στην Αθήνα, προβληματίζεται από την κίνηση του κ. Παπανδρέου και προσπαθεί να διαβλέψει αν πράγματι είναι αποφασισμένος να προσφύγει στις κάλπες προκειμένου να ανανεώσει την λαϊκή εντολή.

Ο κ. Σαμαράς πάντως έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι «δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες».

Τα δε στελέχη του κόμματος, που έκαναν δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, μίλησαν για «μπλόφα του πρωθυπουργού, όσον αφορά την απειλή των εκλογών αλλά και για πολιτική γκάφα».

Χθες το πρωί ο πολιτικός σχεδιασμός της ΝΔ με non paper πρόβαλλε ότι «αν ο κ. Παπανδρέου υλοποιήσει την απειλή του, η ΝΔ είναι έτοιμη να δώσει νικηφόρα τη μάχη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: