Επικοινωνηστε μαζι μας στο http://www.tokoukesi@hotmail.com
Γίνε συγγραφέας και εσύ στο Blog του χωριού μας!! Όσο πιο πολλοί, τόσο το καλύτερο!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ!

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟ ΤΑΞΙ


Τραγική κατάληξη είχε τα ξημερώματα στον Λαγανά, η συμπλοκή οδηγού ΤΑΧΙ με Βρετανούς τουρίστες καθώς ο οδηγός έβγαλε μαχαίρι και σκότωσε έναν από τους νεαρούς, ενώ τραυμάτισε άλλους τρείς!

Το απίστευτο συμβάν σημειώθηκε στις 04.00 περίπου τα ξημερώματα στον Λαγανά όταν, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ο νεαρός 21χρονος οδηγός ΤΑΧΙ λογομάχησε έντονα με τους τέσσερις μεθυσμένους Άγγλους τουρίστες. Τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα και ο οδηγός έβγαλε ένα μαχαίρι που φύλαγε στο αυτοκίνητο του και επιτέθηκε στους νεαρούς τουρίστες.

Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν να τραυματίσει θανάσιμα τον έναν εξ αυτών ηλικίας 19 ετών, ενώ οι υπόλοιποι τρείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με τον έναν να φέρει σοβαρά τραύματα ...

Τόσο ο δράστης όσο και ένας συνάδελφος του που επιχείρησε να σταματήσει την διένεξη -χωρίς όμως να φέρει κάποιο όπλο ή να έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στον τραυματισμό τους- κρατούνται στο Α.Τ. Λαγανά.

Εις βάρος του νεαρού οδηγού ΤΑΧΙ θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Πηγές της Αστυνομίας δηλώνουν ιδιαίτερα θορυβημένοι από το τραγικό περιστατικό, ενώ υπάρχει ανησυχία για τυχόν επεισόδια αντίδρασης από τους Βρετανούς τουρίστες που μένουν στον Λαγανά.

"Από μόνο του συμβάν είναι τρομερό αλλά, ακόμη και η περίοδος που συνέβη φέρνει σε ακόμη πιο επισφαλή θέση το νησί μας" σχολίασαν στην ioniannews.gr αστυνομικοί υπάλληλοι.

ΑΤΥΧΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΚΟΛΥΡΗ

Τα θερμά συλληπητήρια του στην οικογένεια του άτυχου Βρετανού τουρίστα που δέχθηκε θανάσιμη επίθεση από οδηγό ΤΑΧΙ στον Λαγανά, εξέφρασε μέσω της ioniannews.gr ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για την περιοχή κ. Παναγιώτης Κολύρης.

Επισημαίνοντας ότι περα από όλα τα άλλα, σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή, ο κ. Κολύρης εξέφρασε την θλίψη του για το συμβάν.

"Το περιστατικό γίνεται ακόμη πιο τραγικό αν σκεφτεί κανείς ότι έλαβε χώρα σε μια περιοχή όπου οι άνθρωποι, νέοι άνθρωποι όπως ο δράστης και τα θύματα, πάνε να διασκεδάσουν ... λυπάμαι πάρα πολύ και φοβάμαι ότι οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές" δήλωσε.

"Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν. Οφείλουμε να έχουμε όλοι αυτοσυγκράτηση".

Η ioniannews.gr ρώτησε τον κ. Κολύρη εάν θα μπορούσε αυτό και άλλα παρόμοια περιστατικά να είχαν αποφευχθεί με την λήψη πιο δραστικών ή πιο ουσιαστικών μέτρων στην περιοχή. Ήδη άλλωστε, πολλοί Ζακυνθινοί σχολιάζουν στην σελίδα μας ότι το κακό ήταν αναμενόμενο.

"Ποιά μέτρα; Τί άλλα μέτρα; Θα ήθελα να μου πουν όσοι σκέφτονται κάτι περισσότερο" απάντησε ο κ. Κολύρης.

"Από την αρχή της χρονιάς έχουμε λάβει μέτρα μετά και από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους φορείς και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Κανείς επιχειρηματίας δεν ενεπλάκη στο συμβάν, αυτό δεν έγινε μέσα σε κάποιο μαγαζί ούτε από ανθρώπους της περιοχής. Ήταν δυστυχώς ένα ατυχές περιστατικό που θα μπορούσε υπό τις ίδιες συνθήκες -πιθανόν όλοι να είχαν πιεί παραπάνω- να συμβεί οπουδήποτε.

"Μακάρι να υπήρχαν άλλα μέτρα. Εάν κάποιος έχει κάτι παραπάνω να προτείνει από αυτά που έχουμε κάνει, είμαι πρόθυμος να ακούσω" κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την ΕΛΑΣ για το περιστατικό έχει ήδη κινητοποιηθεί και η Βρετανική αστυνομία.

ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Εξιτήριο αναμένεται να πάρουν το απόγευμα οι τρείς Βρετανοί τουρίστες που τραυμάτισε τα ξημερώματα ο νεαρός οδηγός ΤΑΧΙ.

Σε επικοινωνία που είχε η ioniannews.gr με τον Διοικητή του ΓΝΖ κ. Γιάννη Κομιώτη, ο δεύτερος επισήμανε ότι οι νεαροί είναι εκτό κινδύνου και πιθανότατα θα αναχωρήσουν σήμερα.

Νωρίτερα, αστυνομικοί της Ασφαλείας Ζακύνθου επισκέφθηκαν στο Νοσοκομείο τους τραυματίες προκειμένου να πάρουν καταθέσεις για το συμβάν.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΓΑΝΑ

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης θα ληφθούν από την Αστυνομία για τον Λαγανά υπό τον φόβο επεισοδίων μετά τον θάνατο του νεαρού Βρετανού.

Όπως δήλωσε στην ioniannews.gr ο Αστυνομικός Διεθυντής Ζακύνθου κ. Αποστολόπουλος, προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω συμβάντα, αποφασίστηκε ήδη να ληφθούν αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης για το επόεμνο χρονικό διάστημα. Προς το παρόν, τα πράγματα στην περιοχή είναι ήρεμα.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο Αστυνομικός Διευθυντής επισήμανε ότι τόσο ο δράστης όσο και ένας συνάδελφος του, που βρισκόταν μαζί του, κρατούνται και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι νεαροί μετά το συμβάν επιχείρησαν να διαφύγουν και συνελήφθησαν από την Αστυνομία λίγο αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: